fysiotherapie Fysiotherapie

 

Wat is geriatrische fysiotherapie?

Geriatrische fysiotherapie is een beroep in de gezondheidszorg dat zich bezighoudt met de oudere bevolking. Dit zijn mensen die lijden aan aandoeningen van het bewegingsapparaat, waarbij de overdracht en hergroei van spieren en weefsels plaatsvindt door middel van fysiotherapie. Geriatrische fysiotherapie is een combinatie van gezondheidstherapieën, die het herstel van een ouder wordend persoon kan versnellen. Zodra deze mensen een hogere leeftijd bereiken, zal hun lichaam automatisch een regeneratie van verloren of getransformeerd weefsel in gang zetten. Door middel van fysiotherapie kunnen we het verouderingsproces vertragen of stoppen voordat het daadwerkelijk optreedt. Zodra een persoon de middelbare leeftijd bereikt, kunnen de fysiologische veranderingen in hun lichaam niet langer worden vertraagd. Als gevolg hiervan hebben deze mensen meestal ouderenzorg nodig. Er zijn veel mensen die alleen wonen, en alleen uit hun eigen middelen. Door fysiotherapie in Beijerland kunnen deze mensen ontzorgd worden in de ouderenzorg.

Hier zijn een paar belangrijke factoren waarmee we rekening moeten houden bij het starten van een geriatrische fysiotherapiebehandeling in Beijerland:

Elleboogpijn – Dit is een veelvoorkomend probleem voor veel ouderen. Elleboogspieren kunnen pijnlijk en inflexibel worden naarmate men ouder wordt. Een orthopedisch arts kan beoordelen of een dergelijk probleem bestaat en therapeutische maatregelen aanbevelen om dergelijke problemen aan te pakken. Soms vereisen therapeutische sessies activiteiten die de patiënt tot het kraken van de gewrichten brengen, zoals vuilnismannen, parkour, schilderen of koken enz.

Algemene pijn – Dit kan een belangrijke indicatie zijn van minstens 30 soorten lichaamsproblemen. Veel voorkomende symptomen van deze aandoening zijn verwarring, angst, migraine en slaapproblemen. Fysiotherapie kan deze problemen verlichten en ook de bloedcirculatie verbeteren.

Gewichtstoename -We weten allemaal dat gewichtstoename naarmate we ouder worden een te grote inspanning is. Door geriatrische fysiotherapie kunnen we spieren krijgen terwijl we vet verliezen. Dit proces kan de aandoening van het gewichtsverlies omkeren, en Afkomstig uit ervaring kunnen patiënten op oudere leeftijd aankomen. Hoewel gewichtstoename jongere mensen kan treffen, was het niet al te ernstig voor een oudere persoon, en dat ook nog zonder enige onderliggende ziekte.

Beenspierdisfunctie -Als men niet in staat is om het gewicht op een bepaald been te dragen, kunnen fysiologische en revalidatietherapieën een been helpen om 'oefening' te krijgen. Deze therapieën zijn over het algemeen onopvallend. Door gewichten van één been af ​​te nemen, of gewicht op een loopband te houden, kan dat been worden belast. Hoewel het niet raadzaam is om gewicht in een ander deel van het lichaam te leggen, is het niet aan te raden voor mensen die lijden aan skeletspierdisfunctie. Daarom wordt de therapie uitgevoerd met CT-scanning en immunohistochemische beeldvorming.

Het is het hart en het bewijs dat wanneer iemand te ziek is om een ​​afbeelding van zijn gezicht langer dan een paar seconden op te houden, hij waarschijnlijk geen gelukkig persoon zal zijn. Ze zullen geen goede relatie kunnen onderhouden met de mensen om hen heen, en het werk wordt bemoeilijkt door het feit dat ze niet kunnen communiceren. En hoewel de mensen om hen heen zich inspannen om een ​​stabiele sfeer te creëren, zal het niet gemakkelijk zijn om hun relatie met een reeds gestresste patiënt te herstellen.

Daarom speelt fysiotherapie zo'n cruciale rol bij het herstel van ouderen. Zelfs na het natuurlijke herstel van die weefsels van het natuurlijke doodsproces, worden deze mensen geplaagd door pijn. De meesten van ons zijn bekend met de pijn die wordt veroorzaakt door artritis, obesitas of afvallen. Hoewel dat misschien niet verrassend is, is het de moeite waard om in gedachten te houden dat zelfs degenen die regelmatig sporten, pijn zullen hebben. Hoewel de verlichting van pijn duidelijk is, moet men regelmatig oefenen om verergering van andere pijnen te voorkomen.

Over het algemeen zal geriatrische fysiotherapie lichaamsbeweging als primaire therapie omvatten. Er kunnen echter complicaties optreden en daarom is het belangrijk om een ​​arts te raadplegen. Als er symptomen optreden, dan moeten diezelfde specialisten worden gecontacteerd. Zij zullen vervolgonderzoeken doen en indien nodig een bijlage doen. In sommige gevallen kan fysiotherapeutische behandeling onderdeel worden van andere behandelingen waarbij andere modaliteiten betrokken zijn, waaronder acupressuur en voedingstherapie. Niet alle ouderen zullen goede kandidaten zijn voor deze modaliteit, en iedereen zal tevreden zijn met de resultaten, waarvan de details in de loop van de behandeling duidelijk moeten worden.

Pilates

Een van de beste vormen van fysiotherapie is Pilates. Pilates is gebouwd op het fundament van goede functionele pathologie. Een goede lichaamshouding is essentieel voor een lang leven en kan in de toekomst cruciaal zijn als we ernstig gehandicapt zijn. Een goede houding betekent het vermogen om rechtop te zitten, rechtop te staan ​​en gemakkelijk te lopen. Deze basis wordt geïllustreerd door de eenvoudige oefeningen van Pilates, zoals beenverlenging en ademen voor extensie door verlengen en lopen. Het omvat niet alleen wat we doen om te lopen, maar ook wat we doen met de houding van onze armworstelaar. In het clinchen dat in beslag wordt genomen en uitrekken.

Related Post