Wat is Depressie?

Grijswaardenfotografie Van Huilende Vrouw

Van jongs af aan nemen we levensveranderende beslissingen, die van invloed zijn op onze toekomst, om het karakter te vormen waarmee we zullen trouwen, en in sommige gevallen hebben ze ook gevolgen voor onze kinderen. Elk jaar dat voorbijgaat, leiden onze emoties tot een verandering in ons lichaam en soms, ondanks gezonde voeding, glijden we af naar ziekte. Het kan ons allemaal overkomen, sommigen meer dan anderen. Om een helder hoofd te houden, moet u begrijpen wat depressie is.

Wat is een depressie? Volgens de definitie van de Wereldgezondheidsorganisatie is een depressie een mentale aandoening die bij mensen gevoelens van droefheid, wanhoop en hopeloosheid veroorzaakt. Het omvat ook een zekere mate van angst, die het vermogen van een persoon om door te gaan met zijn dagelijks leven belemmert. Hoewel iemand bijvoorbeeld tijdens de voltooiing van een doctoraat bedroefd kan zijn, is dit geen afdoende aanwijzing dat de betrokkene aan een depressie lijdt.

Wat veroorzaakt depressieDe werkelijke oorzaak is niet bekend. Er is veel discussie over waarom het gebeurt en wat er aan gedaan kan worden, maar sommige artsen suggereren dat zwangere vrouwen en middelenmisbruik ook een uitlokkende factor kunnen zijn.

Wat zijn de risicofactoren? Er zijn een aantal bekende risicofactoren. Het is bekend dat als de vader aan een hartziekte lijdt en de moeder aan kanker, het kind het risico loopt depressief te worden. De risico’s zijn ook groot als de grootouders aan een hartziekte lijden en zwart of Afrikaans zijn. Als beide ouders aan depressie lijden, is er een groter risico dat hun kinderen de ziekte krijgen.

Hoe wordt de diagnose gesteld? In een aantal gevallen zal uw arts zeggen dat er slechts een kleine kans bestaat dat u aan een depressie lijdt en dat u niet naar zijn spreekkamer hoeft te komen. Als u twijfelt, ga dan naar uw tandarts of psychiater.

Wordt het behandeld? In de moderne geneeskunde zijn er een aantal medicijnen die kunnen worden gebruikt om depressie te behandelen. Ten eerste krijgt u antidepressiva voorgeschreven, die u volgens de instructies van de arts moet blijven innemen. Ze hebben hun eigen bijwerkingen, waar u zich bewust van moet zijn. Als u nog meer zorgen heeft, praat dan met uw arts over manieren om depressie te behandelen in elk van deze gevallen.

Dat is slechts een korte blik op wat depressie is en wat er aan gedaan kan worden. Er zijn momenten waarop het nemen van antidepressiva niet nodig zal zijn. In extreme gevallen kan uw arts een operatie aanraden. Verreweg de eerste en populairste behandeling is echter gesprekstherapie en een steungroep. Uw arts kan ook met u over medicatie praten, maar dit is iets waar u en uw arts het over zullen hebben wanneer u een afspraak maakt. In de volgende artikelen zal ik ingaan op een aantal dingen die je kunt doen om jezelf te helpen. Eerst zult u leren over de meest voorkomende medicijnen die worden gebruikt om depressie te behandelen en tenslotte zult u leren over het alkalische dieet. Dit zijn enkele van de meest voorkomende methoden om depressie te behandelen.

Related Post