Hoe het nieuwe jaar te beginnen met een Holistische Coach

Holistische coaches, ook wel inter-persoonlijke of holistische coaches genoemd, helpen mensen in hun dagelijks leven door menselijke factoren (bijv. psychologie, sociologie, entertainment en religie) te integreren in de manier waarop zij met anderen omgaan. Deze coaches nemen de tijd om hun eigen cliënten te begrijpen en leren het hele plaatje te zien voordat ze grote veranderingen in hun praktijk aanbrengen. Met andere woorden, holistische coaches werken niet alleen met mensen; ze nemen actief deel aan hun dagelijks leven door de lens van Holistische Coach coaching technieken. Dit artikel geeft je een overzicht van hoe Holistic Coaching werkt en een aantal tips over hoe je het nieuwe jaar kunt beginnen met een Holistic Coach.

Wat is Holistisch Coachen?

In zijn boek, Becoming a truly Great Coach: Guideposts on Effective Planning, Organizing, and Leading a Small Civil Rights Movement, definieerde Dr. Emile Durkheim wat hij het “proces van training” noemde als “het cultiveren van een aard van menselijk contact dat we empathie noemen. “Dat wil zeggen, een persoon wordt een “holistische” coach door “een bewustzijn van alle delen van het menselijk bestaan die het menselijk lichaam vormen en die met elkaar in verband staan alsof het de delen van een levend wezen zijn.”

Het belang van menselijke factoren in holistisch coachen

Menselijke factoren in holistisch coachen zijn heel waardevol geweest in onze praktijk. Hoe meer je leert over hoe mensen van nature met elkaar omgaan, hoe groter de kans dat je kunt voorspellen hoe mensen in een toekomstig bezoek met jou zullen omgaan. Dit betekent dat je empathie direct kunt oefenen, in plaats van te vertrouwen op lijsten met sociale vaardigheden of formules voor sociale interactie. U ziet bijvoorbeeld mensen met leerstoornissen of cognitieve stoornissen die niet in staat zijn de behoeften of wensen van andere mensen te begrijpen of zich daar iets van aan te trekken. Dit kan zijn omdat die mensen niet hebben geleerd hoe om te gaan met anderen die wel in staat zijn om dingen te begrijpen of zich zorgen te maken over dingen zoals zij. Of de persoon in kwestie heeft gewoon niet de cognitieve capaciteit om taal te begrijpen. Het vermogen om anderen te begrijpen, om anderen te geven en zelfs om empathie voor anderen te voelen, kan door training worden ontwikkeld. Dit kan op natuurlijke wijze gebeuren naarmate we ouder worden, wanneer onze hersenen leren om nieuwe informatie te integreren en verschillende manieren van zien en begrijpen te ervaren. Door middel van consequente en subtiele training kun je een vaardige volwassene worden die de gevoelens en handelingen van anderen kan begrijpen.

Waarom het nieuwe jaar beginnen met een Holistische Coach?

Als het je doel is om een beter mens te worden, dan wordt dit januari het nieuwe jaar van je keuze. Begin het nieuwe jaar met de mensen van wie je houdt en die je goed kent. Mensen zoals jij. Mensen waar je al een lange tijd mee omgaat. Begin het nieuwe jaar met mensen waarmee je een band kunt krijgen, niet alleen met degenen die je eerder hebt gesudateerd. Ontmoet nieuwe mensen. Ontmoet mensen die je misschien nog niet eerder hebt gesproken. Ontmoet mensen als je naar de dokter of de tandarts gaat. Ontmoet mensen die je misschien nog niet eerder hebt ontmoet op het internet of in een sociale media omgeving.

Related Post