De voordelen van acupuncturisme

Acupunctuur Wassenaar

Er wordt gezegd dat de langste reis begint met een enkele stap. Ik vertel mijn patiënten dat een van de effectieve manieren om die ene stap te zetten is door het nemen van die eerste stap – bewust worden van het lichaam, van de gewaarwordingen die plaatsvinden.

Een van de belangrijkste voordelen van acupuncturisme is dat het je zo nauw in contact brengt met het lichaam dat verder onderzoek kan beginnen. Dit leidt tot een betere diagnose, betere actie, en de mogelijkheid om het proces van genezing in real time te volgen. De arts moet er echter zeker van zijn dat hij de oorzaak(en) van de symptomen kent en die specifieke symptomen aanpakt. Als het lichaam zich inderdaad alarmerend gedraagt, kan acupunctuur een nuttige aanvulling zijn om ervoor te zorgen dat het niet snel verslechtert onder de stress van de symptomen.

Traditionele methode voor je stroming van energie

Omdat de traditionele Chinese geneeskunde de energiestroom bevordert (bekend als bekwaamheid in stroming), kan het nuttig zijn om energietherapie te begeleiden. Ook kan het uiterst nuttig zijn om te beginnen met het aanpakken van problemen met het energieveld zelf. Door acupunctuurpunten te stimuleren, kan men de circulatie van qi stimuleren om meer evenwicht en harmonie in het lichaam en de geest te brengen. Dit is vooral belangrijk omdat het lichaam functioneert vanuit het energieveld. Er zijn veel krachtige blokkades voor evenwicht die moeten worden aangepakt. Een goede doorstroming en balans zullen een ondersteunende omgeving creëren voor de helende activiteiten die het lichaam voeden.

Het lichaam is als een stroom of een rivier; het laveert tussen zwaar en licht, stagnatie en verstoring. Een stijl van acupressuur zou zijn om het lichaam te bewegen en tegelijkertijd de meridianen te stimuleren die erlangs lopen. Het is veel doeltreffender een stijl te kiezen die het lichaam helpt in plaats van een die het lichaam probeert te tarten. Kung-p neurologie maakt gebruik van langzame, subtiele bewegingen om de stroom van qi te versterken.

Het leren opsporen en corrigeren van de onevenwichtigheid die aan de wortel van een probleem ligt, is noodzakelijk om de gezondheid te herstellen en in het heden te kunnen blijven leven. Het kan zijn dat de huidige conditie wil genezen, maar niet correct is gediagnosticeerd, zodat de nodige healing technieken moeten worden toegepast om het lichaam goed te laten functioneren. Het kan zijn dat het lichaam gewoon de symptomen wil genezen en niet de onderliggende oorzaak.

Acupunctuur behandeling voor een goed energiestroom

Acupunctuur in Wassenaar is een van de snelste manieren om verkeerde afstellingen in het lichaam te corrigeren. Traditionele acupressuurtechnieken moeten worden gehandhaafd en regelmatig worden beoefend om een sterke basis op te bouwen in plaats van de neiging van het lichaam om evenwicht te zoeken door middel van de evenwichtsbalkbenadering. Dit is dezelfde benadering die in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt en die niet kan worden genegeerd. Men mag niet vergeten dat het uitgangspunt van waaruit wijsheid wordt ontwikkeld het lichaam is, en niets anders.

Als men voortdurend werkt aan de ontwikkeling van de vitaliteit van het lichaam via de verschillende kanalen van het meridianensysteem, zal het lichaam minder gelegenheid hebben om stagnatie op te zoeken. Er zal ook minder gelegenheid zijn om de talloze symptomen te ervaren die zich kunnen voordoen wanneer het lichaam niet goed gevoed wordt met voedingsstoffen. Wanneer het lichaam niet goed functioneert, zal er waarschijnlijk geen tekort aan voedingsstoffen zijn en zullen de gebruikelijke symptomen van ziekte en kwalen niet worden ervaren.

Het is belangrijk om voortdurend te werken aan het cultiveren van een gezond lichaam en geest, en het beoefenen van een vorm van het meridianensysteem zoals acupressuur zal hier zeer gunstig bij zijn.

Related Post